Supply Chain Management

TFS heeft in de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om het beheer van volledige supply chains voor klanten.

Werkzaamheden die TFS hierbij verricht zijn onder andere het beheer van leveringen namens de onderaannemers van onze klanten en het beheer van back-to-back overeenkomsten.

Hierdoor krijgen onze klanten meer transparantie in de kosten, stabielere en betrouwbare leveringen, zijn er kortere doorlooptijden en er is minder voorraad nodig in de gehele supply chain.

Supply Chain Management (SCM) is het coördineren, integreren en optimaliseren van integrale stromen als materialen, financiën en informatie van leverancier tot fabrikant tot groothandelaar tot kleinhandelaar tot eindconsument.

Een Supply Chain is een logistieke keten van diverse schakels (lees: bedrijven) met als taak het creëren van een gezamenlijk eindproduct.

Supply Chain management wordt gebruikt om de integrale stromen tussen de verschillende schakels te beheren en waar mogelijk te verbeteren.

Het doel van Supply Chain Management is het minimaliseren van voorraden, afval en kosten en het vergroten van de toegevoegde waarde richting de eindconsument.

Met Supply Chain management wordt veelal gebruik gemaakt van ondersteunende software die de diverse schakels met elkaar in contact brengt en automatisch orders laat verlopen.

Zo wordt voorkomen dat de verschillende schakels individueel opereren en overbodige veiligheidsvoorraden creëren.

In zo’n situatie vraagt de consument extra artikelen aan bij de kleinhandelaar, die vervolgens extra artikelen aanvraagt bij de groothandelaar. Dit vergroot de levering aan artikelen en daarmee artikelkosten en voorraadkosten.

Supply Chain management voorkomt een dergelijke situatie door het beheren van deze integrale stromen en het voorkomen van individuele operaties. Kleinhandelaren delen bijvoorbeeld de verkoopdata met de leverancier.

De leverancier analyseert het verbruik van de kleinhandelaren en vult op basis van deze data de voorraad aan.

Ook uw MRO kosten reduceren? Total Flex Solutions gaat graag met u de uitdaging aan om uw kosten te reduceren.

© Total Flex Solutions